În conformitate cu dispoziţiile O.G. 130/2000, în cazul în care cumpărătorul este nemulțumit de performanțele sau calitatea produsului sau dacă constată că produsul nu corespunde cerințelor, acesta poate solicita returnarea bunurilor achiziționate în termen de 14 zile calendaristice de la primire. Termenul de 14 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă de la data primirii lor de către consumator. Așadar, pentru a fi luată în considerare, solicitarea de retur poate fi trimisă cel târziu în a 14-a zi calendaristică de la data livrării produsului.

După aprobarea solicitării de retur de către furnizor, contravaloarea produselor comandate se va returna în maxim 14 zile calendaristice de la data denunțării în scris a contractului de către consumator. Suma va fi returnată după cum urmează:

 • pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
 • pentru comenzile achitate cu Op/ramburs-> prin virament bancar; 

SC INSTAL POMPE GRUP SRL va putea amâna rambursarea sumei până la primirea produselor vândute.

Cumpărătorul va trebui să suporte costurile directe legate de returnarea produselor.

Condiții generale de returnare:

 • Puteți solicita returul produselor livrate, dacă vă aflați în una dintre situațiile de mai jos:
 • Produs ce nu este conform cu specificațiile de pe site. Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din oferta noastră, puteți solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veți plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de client.
 • Produse care v-au fost livrate greșit. Dacă vi s-a livrat alt produs decât cel comandat, vă rugăm să semnalați cât mai curând acest lucru pentru a returna produsul și a fi înlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur și transport al produsului corect vor fi suportate de SC INSTAL POMPE GRUP SRL.

ATENŢIE:

 • nu fac obiectul denunţării unilaterale a contractului: produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri sau care prezintă defecţiuni din culpa cumpărătorului;
 • produsele care prezintă urme ale folosirii: zgârieturi, uzură etc;
 • produsele care au fost desfăcute ori ale căror piese au fost înlocuite;
 • produsele nefuncţionale care fac obiectul reparaţiilor sau înlocuirii lor în baza certificatului de garanţie;
 • produsele consumabile (ulei, soluții, bioactivatori).

În baza unui raport de evaluare, se pot returna și produsele considerate folosite, la preț redus, cu acordul ambelor părți. Raportul este întocmit de un responsabil al SC INSTAL POMPE GRUP SRL.

 Date de luat în considerare atunci când se returnează produsele comandate:

 • Produsele trebuie să fie în stare foarte bună, să nu fie folosite sau uzate. Acestea se pot returna fără a fi deteriorate;
 • Starea produselor achiziționate trebuie să fie la fel ca la achiziționarea / primirea lor. Orice semn de uzură existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare.
 • În cazul tuturor materialelor consumabile, folosirea lor (fie și numai o singură dată) nu mai permite returnarea lor.
 • Dacă produsele pe care ți le-am livrat au fost însotite de eventuale cadouri, când returnezi produsele trebuie să returnezi și cadourile.

Alte date specifice privitoare la situația și starea produselor sau pentru orice întrebări legate de procedura de retur nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon 0040-369 446 963 sau prin e-mail la adresa office@instal-pompe.ro.

Acest serviciu este dedicat strict persoanelor fizice.

Copyright Instal Pompe 2021. Toate drepturile rezervate

Web Design by Media Serv