Servicii de specialitate in garantie si post garantie

Garantia produselor de folosinta indelungata

Produsele de folosinta indelungata sunt produse complexe, construite din piese si subansambluri, proiectate si construite special pentru a putea fi utilizate pe durata medie de utilizare.

In cazul in care produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie legala nu pot fi reparate sau in cazul in care durata cumulata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie legala depaseste 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vanzator sau acesta va restitui contravaloarea produsului respectiv.

Drepturile din baza garantiei comerciale sunt in conformitate cu prevederile legale. Aceste drepturi legale nu sunt afectate de către garantia oferita.

Operatiunile efectuate de service in perioada de garantie vor fi menționate in cadrul unor documente separate, care devin parte integranta a certificatului de garantie.

Termen de reparatie

Termenul maxim de solutionare este de 15 zile calendaristice de la data la care cumpăratorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorului ori persoanei desemnate de acesta, in baza unui document de predare-preluare.

După ce produsul este adus pentru reparatii, acesta poate fi ridicat direct de la Service sau consumatorul poate solicita expedierea acestuia prin curier.

Reparațiile în perioada post garanție pot dura între 10 – 90 zile.

Aducerea la stadiul normal de functionare se poate efectua prin:

  • depanarea / reparatia produsului;
  • inlocuirea partiala sau integrala a produsului;
  • inlocuirea cu produse cu perfomante cel puțin similare / egale cu ale produsului ce nu poate fi reparat sau inlocuit cu acelasi model;
  • returnarea contravalorii produsului in situatia in care reparatia sau inlocuirea nu sunt posibile.

Responsabilitatile clientului

Conditiile de garantie nu se aplica pentru problemele sau daunele cauzate de client si nici in urmatoarele situatii:

  • personal neautorizat care a intervenit asupra produsului pentru instalare, reparatii si / sau modificari;
  • numarul de serie al produsului (S/N – „serial number”, IMEI, etc.), componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate;
  • sigiliile pentru garantie au fost rupte sau schimbate;
  • produsul prezintă defecte fizice: lovituri, crapaturi, ciobiri, rugina sau prezinta urme de utilizare in conditii neadecvate: tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, manipulare incorecta, setari si instalari incorecte, virusari, rescrieri de BIOS, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor etc;
  • incapacitatea de utilizare din cauza parolelor sau a masurilor de securitate pierdute.

Copyright Instal Pompe 2021. Toate drepturile rezervate

Web Design by Media Serv